Zwanger en sporten | Young Mom
Zwangerschap

Zwanger en sporten

Ik heb eigenlijk altijd gesport. Van jongs af aan zat ik op atletiek en ik heb de laatste jaren verschillende nieuwe dingen uitgeprobeerd. Zo ben ik na een blessure gestopt met atletiek en overgegaan op de sportschool. Hier kwam ik in aanraking met powerliften, wat ik echt super leuk vond. Ik heb zelfs meegedaan aan een wedstrijd powerliften. Ik ben daar op een gegeven moment mee gestopt omdat ik ging trouwen, en ik wat smaller moest worden anders paste ik niet in de jurk… Ik ben toen overgestapt op (amateur)boksen. Dit was ook echt een sport die bij mij paste en waar ik met plezier naartoe ging. Maar toen werd ik zwanger en leek het mij verstandig om niet meer door te gaan met boksen. Ik had nog wel gewoon een abonnement bij de fitness, waar ik in de eerste weken van mijn zwangerschap nog wel gebruik van heb gemaakt. Maar toen kwamen de weken dat ik toch echt merkte dat ik zwanger was en ik veel misselijk en moe was.

In die weken van mijn zwangerschap heb ik om eerlijk te zijn niet zoveel aan sport gedaan. Ik ging wel af en toe wandelen en als het kon fietste ik naar mijn ouders of naar de stad. Ik had niet echt de puf om te gaan sporten. In die weken was ik toch echt misselijk en als ik niet misselijk was, was ik wel moe. De energie die je dan hebt steek je in werken en het huishouden en het sporten liet ik dan nogal links liggen. Ik heb mijn abonnement bij de fitness voor nu even stop gezet. Je mag tijdens je zwangerschap niet te veel met gewichten doen en op een loopband rennen is niet echt iets voor mij. Toch heb ik me weer herpakt en ben ik de afgelopen weken begonnen met zwemmen. Ik probeer 1 tot 2 keer in de week wat baantjes te trekken in het zwembad. Dit bevalt mij erg goed, al moet ik zeggen dat het best zwaar is als je al een hele tijd niet meer hebt gezwommen. Dit zal natuurlijk na verloop van tijd wel wat makkelijker worden (of juist niet, nu ik steeds dikker wordt)…

Aangemeld voor zwangerschapsgym

Ik was afgelopen week bij de verloskundige en zij vroeg me of ik me al had ingeschreven voor een zwangerschapscursus of zwangerschapsgym. Dat had ik nog niet en ze vertelde dat dit toch wel verstandig was. Naast dat je meer beweging krijgt, krijg je ook goede begeleiding tijdens je zwangerschap. Er zijn namelijk redelijk wat oefeningen die je niet zomaar mag uitvoeren als je zwanger bent. Ik heb dus gekozen voor zwangerschapsgym waar ook een aantal informatielessen bij zitten. Zo kan ik mezelf goed voorbereiden op de bevalling (in hoeverre dag mogelijk is natuurlijk) en blijf ik ook nog eens fit tijdens de zwangerschap!

 

Wat doen jullie om fit te blijven tijdens de zwangerschap? Laat het hieronder in een reactie weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *