Zwanger op vakantie | Young Mom
Zwangerschap

Zwanger en op vakantie

Het is een hele zoektocht geweest om dit jaar een passende vakantiebestemming te vinden. Mijn man en ik hebben beide nog nooit gevlogen en gaan altijd met de auto op vakantie, hier hoefden we dan ook dit jaar geen rekening mee te houden. Wij houden erg van kamperen en dit was dan ook eerst het plan. We wilden graag kamperen in Zuid Frankrijk of Italië. Toch werd dat door een aantal mensen in onze omgeving afgeraden. Op een luchtbed slapen met een zwangere buik zou niet zo comfortabel zijn, aangezien ik al rugklachten heb. We konden beter kiezen voor een vakantie met meer comfort. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn op zoek gegaan naar een leuke camping in Italië en hebben daar een simpel, maar toch comfortabel chalet uitgekozen (dat moet natuurlijk nog blijken).

Waar heb ik rekening mee gehouden?

Ik heb nog nooit gevlogen en wij gaan altijd met de auto op vakantie, zo ook dit jaar. Ik heb dus geen rekening hoeven houden met de vlucht. Wel zijn er een aantal regels voor als je zwanger op vakantie gaat met de auto. Hierbij kun je denken aan een pauze om de 2 uur, genoeg beenruimte en regelmatig van houding wisselen. Ik ben nog nooit zwanger op vakantie geweest of een lange autorit gehad tijdens mijn zwangerschap, dus het zal even wat aftasten zijn. Ik denk dat ik er vanzelf wel achter kom wat het fijnste is en hoeveel pauze er precies moet worden ingelast. We hebben wel rekening gehouden met de lange reistijd (Italië) en hebben daarom gekozen voor een overnachting, zowel de heenreis als de terugreis. Zo wordt de reis mooi in tweeën gesplitst en is het denk ik een stuk beter uit te houden.

Naast de autoreis hebben we een vakantiebestemming gekozen aan de zee en dichtbij een stadje (centrum). Ik denk namelijk dat dit geen vakantie wordt zoals alle andere vakanties. Wij houden er namelijk van om af en toe een mooie wandeling te maken en mooie steden te bezoeken. Nou heb ik best snel last van mijn (onder)rug en zit dat wandelen er waarschijnlijk niet in. Ook het slenteren door steden en dorpjes zullen we wat aan moeten passen. Zo heb ik zal bedacht dat we dan maar wat meer tijd moeten doorbrengen op het terras en aan het strand. Wat ook helemaal niet erg is natuurlijk.

Een goede tip is om je verloskundige te vragen naar informatie en waar je op moet letten als je op zwanger op vakantie gaat. Zij hebben daar vaak meer ervaring mee en kunnen goede tips geven.

Zin in vakantie!

Ik moet nog even een paar weken geduld hebben, maar ik heb echt zin in de vakantie. Dit wordt zo’n heerlijke zonvakantie waarbij niks moet en lekker kan worden gerelaxt. Ik zal na mijn vakantie een blog schrijven over hoe ik de vakantie als zwangere heb ervaren. Misschien dat ik nog wat tips o.i.d. mee kan geven en zijn er dingen die ik de volgende keer anders zou doen. Voor degene die ook zwanger op vakantie gaan (en ook de niet zwangere mensen natuurlijk) geniet er vooral van en maak je niet te druk. Een fijne vakantie!

Heb jij nog handige tips? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *