Weer werken | Blog | Youngmom.nl
Mama

Weer aan het werk na 16 weken zwangerschapsverlof

Na 16 weken zwangerschapsverlof werd het weer tijd om te gaan werken. Ik ben inmiddels alweer een aantal weken aan het werk en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Na die 16 weken thuis zitten vond ik het wel heel fijn om weer te beginnen. Natuurlijk is het super leuk om lekker met je baby thuis te zijn, maar even een andere omgeving zonder baby is ook wel heel fijn. Ik moest in het begin wel even wennen aan het ritme van op tijd uit bed en de verschillende werkdagen. Ook ben je ’s ochtends iets langer bezig om de deur uit te kunnen dan voorheen. Nu moet je niet alleen jezelf klaarmaken, ook je baby moet de fles krijgen, verschoont worden etc. Maar hier wen je eigenlijk snel genoeg aan, dat had ik tenminste wel.

Eerst werkte ik 40 uur in de week, maar nu ik een kleine heb ben ik naar een 24-urige werkweek gegaan. Zo kan ik nog genoeg tijd met de kleine doorbrengen, maar daarnaast ook voldoende uren aan werk spenderen. Ik vind het wel heel fijn om weer te werken, zo heb je ook weer andere contacten en gaat het niet alleen over baby- en mamadingen. Daarnaast geniet ik ook veel meer van mijn vrije dagen en benut ik mijn vrije tijd ook veel beter.

Mijn ochtendroutine op een werkdag

Als ik moet werken ga ik er rond half 7 uit, soms 10 minuten later als ik stiekem nog één keer extra snooze… Maar dan moet ik er ook écht uit. Eerst ga ik mezelf even representatief maken, kleren aan, make-up en haren doen en dan ben ik wel zo’n beetje klaar. Ondertussen maakt mijn man de kleine vaak al wakker, dit is rond kwart over 7. Als hij eenmaal wakker is geworden en een schone luier heeft gekregen, neem ik hem mee naar beneden en geef ik hem de fles. Deze heeft hij tegenwoordig binnen 10 minuten al op. De ene keer kan ik voor de tijd even een broodje eten, maar vaak wil hij gewoon gelijk de fles en prop ik vlak voordat ik wegga even een broodje naar binnen. Als de kleine een boertje heeft gedaan doe ik zijn jasje aan, mutsje op en zet ik hem in de maxicosi. Dan zijn we klaar om te gaan en breng ik hem naar de opvang of naar mijn schoonmoeder en dan kan ik zelf door naar het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *