Zwangerschap

Voorbereiden op de 20 weken echo

Over een paar dagen hebben we de 20 weken echo al. Maar hoe kun je je hier nou het beste op voorbereiden? Dat antwoord is heel makkelijk, eigenlijk niet. Tenminste, als ik voor mezelf spreek kan ik me er niet echt op voorbereiden. Ik laat het maar gewoon allemaal op me af komen. Veel mensen om me heen zeggen dat als er echt iets mis zou zijn, dat ze dit in een eerdere echo al wel hadden kunnen zien. Toch ga je allerlei scenario’s in je hoofd halen wat er eventueel aan de hand zou kunnen zijn. Er wordt gezegd dat er vaak niets afwijkends wordt gevonden bij de 20 weken echo en dat het vooral erg leuk is om de kleine weer even te kunnen bewonderen. Maar ja, wat als je één op de zoveel bent…

Toch probeer ik wel positief te blijven en heb ik zeker wel zin in deze 20 weken echo. Ik heb nu al een tijdje de baby niet meer gezien en ben toch wel weer erg benieuwd hoe het er nu uitziet. Om eerlijk te zijn vindt ik de luisterecho’s niet eens zo heel leuk. Tuurlijk, je hoort het hartje kloppen en je weet dat het er nog zit. Maar met een kijkecho kun je toch ook echt even spieken naar wat je baby allemaal in je buik aan het uitspoken is.

Met de 20 weken echo kijken ze niet alleen naar eventuele afwijkingen, maar ook kunnen ze zien of het een jongetje of meisje wordt. Tegenwoordig kan dit ook al eerder als je dit zou willen. Wij houden het echter een verrassing tot aan het einde. Ik hoop niet dat ik het dan per ongeluk met de 20 weken echo te zien krijg. Maar even vragen of ze van te voren willen waarschuwen wanneer ze bij het geslachtsdeel komen.

Een goede voorbereiding op de 20 weken echo is er dus eigenlijk niet echt. Het verschilt natuurlijk ook heel erg per persoon hoe je erin staat en of er in de familie erfelijke afwijkingen voorkomen. Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat je rustig blijft en je jezelf niet te veel opfokt over het feit dat er eventueel wat mis zou kunnen zijn. En als het wel zo is, dan komt dat ook allemaal wel weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *