Update,  Zwangerschap

Update: 23 weken zwanger

Alweer 23 weken zwanger, de tijd vliegt voorbij. Ik ben gewoon al over de helft. Het is ook zeker te zien aan mijn buik dat ik zwanger ben en het lijkt me raar als mensen nu nog denken dat ik ‘gewoon’ dik ben geworden. Hoewel ze zeggen dat je in het 2e trimester weer alle energie hebt, kan ik nog niet echt zeggen dat ik daar wat van merk. Ik ben de hele dag door moe… Eerst dacht ik dat dit misschien door een ijzer tekort kwam, maar dit was niet het geval. Misschien dat de periode nog wel komt dat ik echt merk dat ik meer energie heb. Voor nu probeer ik het met wat voedingssupplementen. Ik kreeg Floradix aangeraden van een kennis. Dit is een supplement die op een natuurlijke manier het lichaam ondersteund bij vermoeidheid. Ik ben er net een paar dagen mee begonnen, dus ik kan nog niet echt zeggen of het werkt. Maar dit zal ik zeker nog in een andere update terug laten komen.

Zwangerschapskwaaltjes in deze periode

Ik moet eerlijk zeggen dat het nu wel meevalt met de zwangerschapskwaaltjes. De puistjes op mijn gezicht die in het eerste trimester ongevraagd aanwezig waren zijn een stuk minder en mijn huid is wat rustiger geworden. Die echte ‘zwangerschapsglow’ kan ik echter nog niet ontdekken op mijn gezicht.

Ik merk nu wel echt dat die kleine tegen mijn blaas aan drukt… Ik kijk er niet meer raar van op dat ik na een half uur alweer naar de wc moet. Ook ’s nachts wordt ik regelmatig wakker met een volle blaas. Tenminste, dat voelt zo. Als ik eenmaal op de wc zit denk ik echt, ‘moest ik hiervoor uit bed komen’…

Naast dat ik al moe ben zonder dat ik ook maar iets heb gedaan, merk ik ook dat ik snel moe wordt als ik wel wat doe. Na 5 minuten fietsen ben ik al helemaal buiten adem en dit geldt ook voor een stukje wandelen. Na een paar trappen op lopen lijkt het of ik de marathon heb gelopen. Maar goed, dat hoort erbij.

Een van de meest vervelende en ook wel ongemakkelijke zwangerschapskwalen is toch wel de lekkende tieten. Jup, je leest het goed, awkward… En dat met 20 weken al. Ik dacht altijd dat dat pas helemaal op het einde kwam en na de bevalling. Maar ik ben één van de ‘gelukkige’ die daar nu al van mag genieten… Nja het betekend in ieder geval dat het allemaal goed werkt en dat de productie in gang wordt gezet.

Mijn zwangerschapscravings bij 23 weken

Soms hoor je van die verhalen dat zwangere vrouwen ineens zin hebben in de raarste combinaties qua eten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nog geen last van heb en ik heb ook niet echt specifieke cravings tijdens mijn zwangerschap. Al moet ik zeggen dat ik wel heel erg van snoep hou. Dit deed ik voor dat ik zwanger was ook al, maar nu geef ik er gewoon aan toe. Daarnaast heb ik ook altijd zin aan fruit. Kersen, nectarines, rode druiven, als het maar lekker zoet en sappig is. Verder kan ik zo niet echt iets bedenken wat ik voor mijn zwangerschap niet at en nu wel ineens erg trek in heb. Misschien dat dat nog wel gaat komen, dan zal je dat vast wel lezen in een volgende update.

Heb jij last van zwangerschapskwalen en heb je misschien rare zwangerschapscravings? Laat het hieronder weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *