Baby

De eerste hapjes

De kleine is inmiddels de 4 maanden alweer voorbij. Vanaf 4 maanden ben ik begonnen met zijn eerste hapjes. Bij het consultatiebureau hadden ze mij verteld dat het verstandig is om hier rond deze tijd mee te beginnen, maar dat is voor iedereen natuurlijk verschillend. Ik merkte dat Lucas al echt wel klaar was voor zijn eerste hapjes. Hij zat vaak bij ons aan tafel als wij aan het eten waren, dan was hij echt het eten aan het nakijken en smakte hij daar ook bij.

Potjes groente en fruit

Ik heb ervoor gekozen om gewoon potjes uit de supermarkt te kopen. Als eerste zijn we begonnen met wortel en dit vond hij heeérlijk! Ik had er gelijk 4 gekocht, omdat er werd aanbevolen om minimaal 4 dagen achter elkaar dezelfde smaak te geven. Zo kan de kleine goed wennen aan de smaak en de textuur ervan. Na wortel kwamen ook appel, broccoli, banaan en we zijn nu bezig met bloemkool. Bij banaan merkte ik dat hij wat meer moest wennen, dit kwam meer door de textuur van het bananenprakje. Dit was namelijk dikker dan de andere hapjes en daardoor wat moeilijker weg te krijgen. Maar naast dat vond hij alle smaken prima en heeft hij geen rare gezichten getrokken (alleen maar gelachen).

!: Ze eten natuurlijk niet gelijk een heel potje leeg. Het begint met een paar hapjes en dit kun je dan langzaam opbouwen. In het begin heb ik de restjes in de potjes gewoon weggegooid, maar nu doe ik twee dagen met één potje. Ik doe dan de helft op een bordje en het potje zet ik in de koelkast, deze gebruik ik dan de volgende dag.

Gecombineerde smaken

Ik las ergens dat je, als je begint met de eerste hapjes, alleen enkele smaken mag geven. Dit is omdat ze dan beter kunnen wennen aan een bepaalde smaak. Zelf denk ik dat ik begin met gecombineerde smaken als hij alle losse smaken heeft gehad. Ik doe nu nog één keer per dag een fruit of groente hapje, maar ik ga binnenkort naar twee keer per dag. Dan denk ik dat ik in de ochtend een fruithapje geef en bij het avondeten een groentehapje.

!: Dit is natuurlijk wat ik zelf denk dat past bij Lucas en waar ik mij goed bij voel. Voor iedereen ligt dit anders en iedere ouder bepaald zelf wat ze het beste vinden voor hun kleine.

One Comment

  • Hennie Wermink

    Debora wat vind ik je verhaallijn mooi zo herkenbaar en vooral voor jonge moeders je zegt het zelf ook dat het niet voor iedereen zo is maar daar moeten jullie zelf een weg in vinden (ik bedoel de jonge ouders) gr. Hennie Wermink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *